Текстил за уюта на вашия дом 02 / 9 802 702 | 0878 802 702
Текстилен Дом Уют» Съвети

Как да си ушием коледни играчки от плат

Коледа е близо и трябва да се подготвим, затова тази статия ви дава идеи как да си направите меки текстилни играчки за елхата. Платовете в оригиналната статия са заменени с опции, които може да намерите в сайта ни https://www.expresin.eu/ или на място в магазините ни в София. Магазинът ни в гр.София на ул. Екзарх Йосиф 7 и склада ни в гр.София, кв. Орландовци, ул "Одеса 49" имат в наличност и силиконов пух за запълването на играчките.

Коледна елха 
Материали:
плат, тънка и дебела панделка, копче 

Примерни платове за елхата от сайта ниПлат “Ниеве снежинки”

Избираме плат в зелено, от който изрязваме две парчеца, малко по-големи от кройката и ги обръщаме лице към лице. На гърба на едното платче очертаваме кройката на елхичката, като си определяме участък, през който няма да се шие, а ще обърнем плата. За очертаване на кройките ползвам обикновен молив, защото кредата често се изтрива.

Тънката панделка вкарвам от върха на елхата, преди да зашия двете парченца плат едно към друго. След зашиване по очертаната линия, обръщам през долния отвор и така получаваме лицевата страна на ушитата елхичка. През долния отвор пълня със силиконов пух. След това зашивам на ръка със скрит бод и украсявам.

елха
СНИМКА: PAVLETAS-DOLLS

Коледна звезда

Материали:
плат със снежинки, силиконов пух, бяла панделка, дървено копче снежинка

Примерни платове за звездата от сайта ниПлат "Сняг Коледен червено"; Плат “Ниеве снежинки”. Магазините ни разполагат и с наличен силиконов пух за запълване на играчките.

Принципът на направа е същият. За обръщане на плата избирам вътрешната част на единия лъч на звездата. За да получим звездичка, отново обръщаме, пълним с пух, зашиваме със скрит бод на ръка и украсяваме по средата с копче.

 

звезда
СНИМКА: PAVLETAS-DOLLS

Коледен елен

Материали: бежов плат, кафява панделка и камбанка, конец за бродиране

Примерни платове за елена от сайта ниПлат "Матилде точици"Плат "Точки кафе" 

играчки
СНИМКА: PAVLETAS-DOLLS
Принципът на шиене е същият. На готовото еленче връзваме панделка и звънче. Очите се бродират ръчно с тъмнокафяв конец.

Бухалче
Материали: плат в зелен цвят за тялото, за коремчето - бежов цвят, за очите - бял филц, ламен златен конец, две пайети за очите

Примерни платове за бухалчето от сайта ни : за тялото - Плат “Едноцветна сиена тъмно зелено”Плат “Сърца зелени“;Плат “ Малки карета Ибиса зелено”; за отпред: Водоустойчив плат "Дюс амазон натурален беж"

бухал
СНИМКА: PAVLETAS-DOLLS

Очертават се кройките. Едното лицево парче се избира за водещо и върху него се апликира коремчето. Изрязват се две кръгчета от филц (за очи) и се апликират над коремчето, като леко се застъпват. Върху тях зашиваме пайетите със златното ламе. На ръка се бродира човката и крачетата.

Другото парче плат обръщаме лице към лице, слагаме от вътрешната страна с краища навън панделката за окачване и шием по линията на кройката. Обръщаме в долния край на бухалчето и пълним със силиконов пух. Зашиваме на ръка със скрит шев. 

Коледно птиче

Материали: червено-бял плат, филц, панделка, акрилни бои, силиконов пух

Примерни платове за птичето от сайта ни : Плат "Малки карета Ибиса червен"Плат " Големи карета - Менорка червено"Плат “Едноцветна сиена червено” ; Плат “Едноцветна сиена бордо”Плат "Куоре червен".

птичка
СНИМКА: PAVLETAS-DOLLS

Птичето е един от елементите, който винаги присъства в коледната украса на скандинавските страни. Върху червено-белия плат разкрояваме причката, а от червения филц изрязваме сърчице, което ще използвам за украса. Направих апликацията с украсителен шев на шевната си машина. Принципът за шиене е същият, като не забравяме да зашием към птичката панделка за окачване. След това се изрисуват очите с черна акрилна боя, а човката с червена, или се бродират с конец на ръка.

 

източник: https://ladyzone.bg/gallery/ladyzone-inside/eksperimenti/da-ushiem-koleden-gerdan-s-dzhindzhifilovoto-choveche-i-meki-igrachki-ot-plat.html?p=3


« Назад към всички публикации