Текстил за уюта на вашия дом 02 / 9 802 702 | 0878 802 702
Текстилен Дом Уют» Съвети

5 стъпки да направим пердетата като нови без силни препарати !

Дори и да са качествени, понякога любимите ни завеси губят красотата си, тъй като синтетичните тъкани пожълтяват на слънцето. Освен че през цялото време са до прозореца, те променят цвета си и вследствие на цигарен дим или замърсен въздух в кухнята. Ето как да се погрижим за тях, без да използваме силни препарати, които могат да увредят както деликатната им тъкан, така и кожата на ръцете ни:

Преди да ги изперете, щателно изтупайте завесите, за да паднат всичкият прах и мръсотия. В противен случай те биха могли да останат в нишките на плата, дори когато ги накиснете.

Силно замърсените завеси се накисват за 5 - 6 часа в топла и подсолена вода с концентрация 4 супени лъжици сол на 5 литра вода.

После изперете пердетата на ръка или на ръчна програма в пералната машина. Ако са бели на цвят, към праха за пране може да добавите малко количество сода бикарбонат или кислородна вода, а не белина на хлорна основа.
За да постигнете ослепителна белота, накрая изплакнете ръчно завесите в студена подсолена вода.

Ако искате да ги изгладите по-лесно, ги простирайте правилно. Дори да нямате място да разпънете целите пердета, ги сгънете на два или на четири слоя и ги прострете по този начин, препоръчително без щипки.

източник


« Назад към всички публикации